Centrala termică – unde NU trebuie să o montezi

O locuință nouă, fie că vorbim de apartament sau casă, este un prilej de bucurie, mai ales atunci când îți amenajezi spațiul așa cum îți dorești. Totodată, anumite echipamente și instalații, precum centrala termică, trebuie să respecte o serie de norme de instalare și siguranță. Acest aspect este pe de o parte normal, iar pe de altă parte o obligație legislativă. Cu siguranță oricine își dorește un cămin confortabil, cu riscuri scăzute de incidente. Astfel, fie că vorbim de o centrală termică pe gaz, peleți, lemne sau peleți, locul și modul în care aceasta este instalată se face cu respectarea unor reguli stricte.

(mai mult…)

Read More

Instalația de gaze naturale – ce norme de siguranță și prevenție trebuie să cunoști

Cu siguranță nimeni nu își dorește incidente neplăcute, mai ales când discutăm de instalația de gaze naturale. Cu toate acestea, fie că discutăm de clădiri rezidențiale sau nerezidențiale, situațiile neașteptate fac parte din viața noastră. De aceea este de mare ajutor să deții informațiile necesare pentru a interveni prompt acolo unde este posibil. Mai jos găsești principalele norme de prevenție și siguranță atunci când utilizezi instalația de gaze naturale.

(mai mult…)

Read More
instalație de gaze

Ghid de verificare sau revizie pentru instalație de gaze naturale

De cele mai multe ori, așa cum ne așternem, așa dormim. Cum deja intrăm în a doua jumătate a anului 2021, e de ajutor să știi ce responsabilități administrative mai sunt de îndeplinit pentru bunăstarea și siguranța locuinței tale.

Una dintre acestea poate fi verificarea sau revizia instalației de gaze. Iar ca aceasta să nu fie o bătaie de cap, ți-am pregătit un ghid pentru procesul de verificare și revizie. Vei înțelege cât de simplu este procesul și că implicarea ta trebuie să fie minimală în comparație cu beneficiile pe care le oferă rezolvarea acestui aspect administrativ.

Acest ghid se adresează în mod special consumatorilor casnici, fie că vorbim de persoane fizice ce locuiesc la bloc, fie la casă.
(mai mult…)

Read More

Cum stăm cu sistemul de distribuție pentru gazele naturale din România?

Avem binecuvântarea de a ne fi născut într-o țară în care gazele naturale se găsesc, încă, în cantități uriașe. La o primă căutare, aflăm că în urmă cu 5 ani, resursele estimate existente erau de aproximativ 630 miliarde de metri cubi. Suntem prima țară care a distribuit resursele gazeifere pentru scopuri industriale și suntem recunoscuți la nivel mondial pentru aceste bogății ale naturii.

Totuși, asta aduce cu sine și o asumare a unei infrastructuri de dezvoltare. Cum procedăm în momentul de față cu utilizarea resurselor existente? Ce direcții se impun pentru modernizarea unui sistem de distribuție a gazelor conform standardelor europene?

Citește mai departe pentru a afla ultimele date despre situația actuală a sistemului de gazelor naturale din România.

(mai mult…)

Read More

Tot ce trebuie să știi despre proiectarea instalației de gaze

Te-ai mutat de curând într-o casă nouă și te preocupă proiectarea instalației de gaze naturale? Vrei să modifici instalația actuală? Înainte de a te apuca de acest proiect, trebuie să înarmezi cu răbdare și să te interesezi de obținerea tuturor aprobărilor necesare. Confortul și siguranța trebuie să fie principalele tale priorități când vine vorba de locul pe care îl numești „acasă”.

Astfel, pentru a te ajuta să iei decizii corecte, în acest articol îți vom spune tot ce trebuie să știi despre proiectarea instalației de gaze. În felul acesta, vei economisi timp, vei deține informații avizate și proiectul în sine se va desfășura în condiții optime.
(mai mult…)

Read More
error: